musikside

Jazz og anden tonekunstDet skal ikke være en hemmelighed at jeg kan lide musik, ikke mindst jazz. Da Jeg er engageret i en rytmisk musikforening her i Svendborg, Giant Steps (efter John Coltrane's klassiske udgivelse af samme navn fra 1960) får jeg også hørt en hel del spændende musik.

Vores sidste koncert var Bo Stiefs New Dreams, en trio som virkeligt fomåede at tryllebinde publikum. Trioen består af trommeslageren og percussionisten Afonso Correa, en herboende brassiliansk musiker, den norske altsaxofonist, sanger og komponist Sissel Vera, og naturligvis af Bo Stief selv, kontra- elbasist og komponist. Stief har et imponerende CV, han har spillet med mange af de store gamle: Davis, Webster, Getz, Mikkelborg.. Sissel er en musiker som virkeligt er ved at gøre sig gældende på jazzscenen, hun har en utrolig flot tone og stor spænstighed i sit spil. Correra er helt afgjort en af vores allermest spændende trommespillere, med hans basis i brassiliansk musikkultur, en legende lethed og et utroligt feel.

En af de ting som gjorde denne koncert til noget særligt, var denne tydelige fornemmelse af 3 musikere som ville noget med det her. Jeg ville gerne være fluen på vægen når de tre sidder og udveksler og udvikler deres ideer. Det er tydeligt at de har fundet et fælles udspring, det er lige børn der leger, ja det må være Bo Stiefs legestue det her. Og det gir sig udtryk i en musik, der flyder, sprudler og bobler ud fra scenen. Det er ikke en musik der ligner noget man kan putte i en kasse, det er deres helt eget udtryk, lige fra det mest følte og poetiske til det kraftigeste trykaf!"

Jeg vil på det varmeste anbefale enhver musikelsker at høre dette orkester, også selvom man ikke er "jazzinteresseret"!