forside > modernisme > heretica digtning >Tage Skou-Hansen
Tage Skou-hansen
1925

Som flere af sine forfatterkolleger oplevede Skou-Hansen anden verdenskrig og besættelsen af Danmark, hvor han var aktiv som modstandsmand. " Det, der bliver ved med at tiltrække mig ved de år, var, at tingene blev sat på højkant. Der kom folk længere ud end de ellers ville komme. Livsgrundlaget blev taget fra os" Tage skou-hansen bruger således krigen som baggrund og forståelseshorisont for sine personer.

Han tager sin studentereksamen i Århus og læser på universitetet, hvor han får en magisterkonferens.Tage Skou-Hansen blev tilknyttet Wivel´s forlag som forlagskonsulent. Senere var han sammen med frank Jæger redaktør af Heretica på de sidste to årgange ,og gik over til det nye tidsskrift Vindrosen, der blev afløser for Heretica, da Ole Wivel gik til Gyldendal og Heretica stoppede. Skou-hansen gik imod strømmen indenfor den hereticanske kreds ved at bekende sig til realisme og prosa fremfor lyrikken, hvilket han markerer i sin programartikel på Vindrosen; Forsvar for prosaen (1950). Han er levende optaget af samfundet og af andre mennesker, er lærer på Askov Højskole fra 1958 til 1967, og har et ophold i Indien, før han slår sig ned som fuldtidsforfatter.

Mange vil kende Skou- Hansen for hans debutroman, de nøgne træer, der tager udgangspunkt i en Århusiansk modstandsgruppe og de etisk/ menneskelige forhold omkring det. Den er filmatiseret med Ole Lemmeke i Hovedrollen.

En fælles ramme for hans efterfølgende romaner er, at de handler om mennesker i det danske samfund og deres problemer, der ikke betragtes udfra en dogmatisk/ ideologisk synsvinkel, men nærmere ud fra en kritisk realists.


bestil
bestil
bestil
bestil
Vigtige værker:
De nøgne træer (1957)
Den hårde frugt (1977)
Det runde bord (1992)
På sidelinjen (1996)

Heretica